Category: Nieuws

02
Jun

Zo voorkom je dat je nieuwsbrief in de spambox belandt

Frustrerend. Dat is het minste wat je kan zeggen als je urenlang hebt gewerkt aan de ideale nieuwsbrief en wanneer die dan uiteindelijk in de spambox van je geadresseerden belandt. Met deze drie tips ben je er zeker van dat jouw mailing zijn bestemming bereikt.

Spamfilters worden steeds strenger en meer geavanceerd. Dat is ook nodig, want ook de spammers worden met de dag slimmer. Jammer genoeg ben je er nooit zeker van dat jouw nieuwsbrief niet wordt tegengehouden. Gelukkig zijn er weldegelijk enkele voorwaarden waar jij aan kan voldoen zodat jouw nieuwsbrieven goed aankomen!

CAPS Lock? UIT!

Vermijd overbodige hoofdletters, uitroeptekens en verkooppraatjes. Ook in je onderwerpsregel kan je maar beter geen kreten zetten, zoals kortingen of aanbiedingen. Let ook goed op de woorden die je gebruikt. Woorden gerelateerd aan seks, medicijnen, casino of geld vermijd je beter. Kies bovendien een inhoudelijke titel. De onderwerpsregel moet niet te lang zijn, maar wel beschrijven en de lezer een reden geven om de nieuwsbrief te openen.

Afbeeldingen versus tekst

Nieuwsbrieven met alleen maar afbeeldingen, worden sneller aanzien als spam. Dit geldt ook wanneer het maar om één grote afbeelding gaat. Spamfilters kunnen namelijk geen afbeeldingen lezen. Zorg daarom voor een goed evenwicht tussen tekst en beeld. En houd er ook rekening mee dat niet in alle mailprogramma’s de afbeeldingen meteen worden getoond.

Sender (un)known

Verzend je mailings met een vertrouwd e-mailadres. Nieuwsbrieven die met een noreply@- of info@-adres worden verstuurd, worden sneller als spam aanschouwd. Gebruik e-mailadressen met jouw domeinnaam of persoonsnaam. Ook is dit voor de ontvanger meer herkenbaar. Gebruikt overigens steeds hetzelfde e-mailadres om je nieuwsbrieven te versturen. Ontvangers kunnen je zo gemakkelijker toevoegen als zijnde ‘veilige verzender’.

Last but not least, zeg nooit dat je géén spammer bent. Dit werkt in de omgekeerde richting!

Meer weten? Lees ook onze blogpost over e-mailcampagnes en de weg naar succes!

 

26
May

De folder blijft hip

Reclamefolders boeten niet in aan populariteit. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse bevraging van BD myShopi. Maar liefst 9 op de 10 Belgen lezen weldegelijk de reclamefolders die ze via hun brievenbus ontvangen.

Jaarlijks doet BD myShopy, een bedrijf dat wekelijks 4,5 miljoen Belgische huishoudens reclamefolder en gratis pers bezorgt, een onderzoek genaamd ‘Door to Door Impact Survey’. Ook dit jaar blijkt dat de overgrote meerderheid van de Belgen, maar liefst 92%, de reclamefolders die ze in hun brievenbus krijgen vaak en intensief lezen.

Jongeren geen uitzondering

Voor de millennials geldt dezelfde bevinding. 90% van de ondervraagde jongeren leest folders. Het enige verschil is dat ze er iets minder tijd aan spenderen, namelijk 16 minuten. De gemiddelde Belg houdt zich 20 minuten per week bezig met het doornemen van folders.

Papier boven digitaal

Hoewel de reclamefolders ook aan digitale opmars bezig zijn, prefereert de meerderheid, meer specifiek 87% van de ondervraagden, toch de papieren versie. De positie van papieren folders blijft dus, ook ten tijde van de digitalisering, zeer sterk. Deze bevinding geldt ook voor de jongere doelgroepen.

Supermarktfolders zijn populairst

Vooral folders van supermarkten blijven de folders die het vaakst gelezen worden. 85% van de lezers lezen graag een supermarktfolder. Vrouwen verkiezen ook mode-, decoratie en meubelfolders. Mannen lezen daarentegen het liefst computer- en elektronicafolders.

Reclamefolder versus winkelroute

Uit het onderzoek blijkt dat 80% van de Belgen zich bij het maken van het boodschappenlijstje laat inspireren door een folder. De papieren zet niet alleen aan tot aankopen. 46% beweert dat ze zelfs bepaalde winkels bezoeken naar aanleiding van een folder.

Huis-aan-huisreclame is een springlevend medium. Geen wonder dat folders een groot aandeel blijven hebben in de moderne marketingmix van retailers, dus! Trouwens, heb jij onze JBC Vakantiekrant al in de bus zien vallen?

Vakantiekrant 2

06
Apr

Stories, de nieuwste trend op sociale media

blogpost_stories

Via Snapchat kunnen gebruikers al een hele tijd tijdelijke berichten, video’s en foto’s met elkaar delen. Met de ‘stories’ kan je verslag doen van gebeurtenissen of momenten uit je dag. Dit ‘kortstondige’ format wordt nu meer en meer overgenomen door andere sociale netwerken. En dat heeft zo z’n redenen…

Stories = trending

Snapchat, een sociaal netwerk dat voornamelijk jongeren aantrekt, nam het voortouw bij het delen van kortstondige, snelle en tijdelijk berichten. Nu kopiëren niet alleen Facebook en Instagram, maar ook WhatsApp het succesvolle format. Op Instagram kan je al sinds 2016 gebruik maken van de Instagram Stories. Dit zijn foto’s en video’s die bovenaan je feed en je eigen profiel verschijnen. Facebook is aan het experimenteren met een gelijkaardige dienst: Facebook Stories. En WhatsApp begon eind februari ook zo’n gelijkaardige functie uit te testen, namelijk de visuele status. Voorheen was dat een zinnetje, nu worden dat foto’s, gifs en video’s in een beeldverhaal dat dan 24 uur blijft staan.

Wegwerp content

Kenmerkend aan stories is dat ze steeds tijdelijk zijn. Zo kan je op Snapchat de foto’s en video’s maximaal voor 10 seconden bekijken. Je kan ze bovendien maar twee keer in totaal bekijken. Na 24u wordt de content vernietigd, en kan je het beeldmateriaal niet meer opnieuw bekijken. Als iemand toch een screenshot van jouw content neemt, dan word je daar automatisch van verwittigd. Dit zorgt voor de verschuiving op sociale media van ‘eeuwige publicatie’ naar ‘wegwerpproduct voor eenmalig gebruik’. Door de tijdelijkheid van de stories hebben gebruikers de indruk dat de content beter wordt beschermd. Dit kan dan ook meteen de reden van de populariteit van het format zijn.

Grote opmars op social

Door de korte momentopnames krijg je de indruk dat je live iemands leven kunt volgen. Je krijgt de unieke kans om op een snelle manier betrokken te zijn bij bepaalde gebeurtenissen. Misschien is dit de oorzaak van de grote opmars van Snapchat onder de jongeren. Maar liefst 67% van de 15- tot en met 19-jarigen maakt immers gebruik van het medium. Dat meerdere grote sociale netwerken nu inzetten op dit format van tijdelijke content, is dan ook geen verrassing.

Uitdaging voor merken

In een eerdere blogpost schreven we al dat Snapchat zich ontpopt als zijnde een geweldig platform voor merken. Nochtans blijft Snapchat voor bedrijven en merken een uitdaging. Instagram Stories daarentegen doet het erg goed bij merken. Dat kan te wijten zijn aan het feit dat het medium meer toegankelijk is voor merken. Het is ook gemakkelijker om via Instagram merken op te pikken, te volgen en hun content te ‘liken’. Verder spreekt het medium een bredere doelgroep aan dan bijvoorbeeld Snapchat, waarmee je voornamelijk tieners kan bereiken.

In elk geval is de story-trend in het algemeen iets dat werkt, via de verschillende kanalen. Het is een andere manier van communiceren met je doelgroep. Je kan bijvoorbeeld nieuwsgierigheid creëren, je kan zeer actuele content delen en kort op de bal spelen, een verhaal vertellen en zelfs acties voeren. Iets om bij stil te staan bij het (her)bekijken van je content strategie?

28
Feb

Branded content op Snapchat gaat de hoogte in

blogpost_WEEK09

Snapchat ontpopt zich als een geweldig platform voor merken. Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de gebruikers de branded content van merken opent en bekijkt. Snapchat is een sociaal medium dat wereldwijd 161 miljoen gebruikers telt.

Het Deense bureau Snaplytics houdt bij wat er gebeurt op Snapchatkanalen en verkoopt deze inzichten en data aan merken en bedrijven. Voor alle duidelijkheid: Snaplytics maakt geen onderdeel uit van Snap Inc. Bovendien onderzoekt Snaplytics enkel de interacties met merken op het sociale mediaplatform. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op de data van meer dan 500 merken, 24180 Snapchat-stories en 217000 Snapchat-foto’s.

Uit het meest recente onderzoek van Snaplytics blijkt dat meer dan 50% van de Snapchat-gebruikers het verhaal van een merk opent. Hiervan bekijkt meer dan 85% het hele verhaal. Meer specifiek: 64% van de gebruikers dat branded content bekijkt, zocht op de gebruikersnaam van het merk zelf. 25% gebruikte een Snapcode, een soort barcode die je scant met je smartphone. Minder dan 10% kwam bij het merk terecht via een link. Merken die Snapchat gebruiken, verzenden gemiddeld drie berichten per week. 61% van de berichten is video. Een ‘story’ van een merk bestaat gemiddeld uit 11 foto’s of video’s.

Volgens Thomas Cilius, CEO van Snaplytics, is Snapchat het enige sociale netwerk waar marketeers hun bereik niet zien dalen. Merken gebruiken Snapchat om hun ambassadeurs te betrekken en om hen content te bieden die hen aanbelangt, in real-time. Celius zegt dat het onderzoek aantoont dat de aanbevelingen en calls-to-action via Snapchat veel sterker zijn dan via bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Creatief zijn en snel volgers aantrekken is de boodschap, dus!

15
Feb

Modemerk Diesel pakt uit met opvallende boodschap

Diesel-Ad-Campaign-LGBT-Gay-Make-Love-Not-Walls-David-LaChapell-The-Dapifer-1

Gisteren, op Valentijnsdag, lanceerde het Italiaans modemerk Diesel haar nieuwe lente-zomer 2017 campagne. Daarbij pakt Diesel uit met een opmerkelijke boodschap: make love not walls.

Diesel kwam op Valentijnsdag met een wereldwijde merkcampagne én haar grootste campagne ooit. Met de duidelijke boodschap ‘make love not walls’ neemt het merk de Mexicaanse muur van de Amerikaanse president Trump op de hak. Er is te veel haat en verdeeldheid, en volgens Diesel moeten we de barrières doorbreken op het moment dat angst de wereld verdeelt met muren. Diesel pleit met een verhaal van liefde, moed en rebellie voor meer eenheid, verdraagzaamheid en tolerantie.

De campagne werd uitgewerkt door het Nederlands bureau Anomaly Amsterdam. Ze werkten hiervoor samen met fotograaf David LaChapelle, die eerder al controversieel campagnebeeld maakte voor Diesel. Zo shootte hij in 1995 een beeld van twee kussende matrozen. Dat was meteen een van de eerste grote reclamecampagnes waarin een homokoppel centraal stond. Diesel is een rebels merk en laat met deze campagne opnieuw zien dat het niet bang is om actief deel te nemen aan wereldwijde discussies.

Benieuwd naar de campagnevideo? Bekijk het hier!

02
Feb

Print? Springlevend!

Print is niet dood. Vorige week verscheen het eerste print magazine van Amayzine, een online lifestyle magazine. Ze maken nu bewust de overstap van online naar print.

Eén van de argumenten voor die overstap is het feit dat je met een print magazine nog meer kan uitpakken op vlak van lay-out en design. Het print magazine wordt dan, naast het succesvolle online platform, gezien als een pronkstuk om het beste van Amayzine te presenteren.

Print is dus springlevend. Ondanks het feit dat er continu nieuwe online platformen verschijnen waarop je je content kwijt kan, ligt het waarderingscijfer voor magazines nog steeds op 7,7. Om de vergelijking te maken: voor televisie is dat 6,1 en voor radio 5,9. Dat bleek eerder al uit een Custo-onderzoek.

Ook voor content marketing zijn magazines trouwens een uitstekende tool. Niet alleen de lange leestijd en het activerende effect van magazines is een troef. Magazines werken bovendien goed als conversatiestarter en hebben een positief effect op het merkimago. Want wie je magazine waardeert, staat meer open voor je merk of je bedrijf.

07
Dec

Meer budget, meer promotie en meer kwaliteit voor content marketing

Good content

Goed nieuws voor content marketing! Uit recent onderzoek van het International Content Marketing Forum (ICMF), waarbij 600 beslissingsnemers binnen communicatie uit 9 verschillende landen bevraagd werden, blijkt dat content marketing niet meer weg te denken valt uit de bedrijfscommunicatie.

Hier zijn alvast enkele belangrijke trends:

1. Content marketing: de rijzende ster in de communicatiemix
Content marketing krijgt in de toekomst een steeds grotere rol in de communicatiemix. Momenteel wordt reeds meer dan 20% van het communicatiebudget aan content marketing toegewezen. In sommige landen, zoals in de Verenigde Staten, is dit zelfs al 28% van het budget. En dat percentage zal volgens de respondenten alleen maar stijgen tegen 2020.

2. De onbetwiste succesfactor? Content promotie
De sleutel tot succes om meer aandacht voor de eigen content te genereren, blijkt het promoten van de eigen content. 63 tot 100% van de ondervraagde beslissingsnemers geeft aan dat ze dit cruciaal vinden en dat ze er dan ook extra budget voor uittrekken. Het gericht promoten van content kan bijvoorbeeld via ‘paid media’ en ‘earned media’.

3. Integratie tussen content marketing en advertising
In tegenstelling tot wat je zou verwachten, beweren beslissingsnemers dat een geïntegreerde aanpak die content marketing en advertising combineert én die slim aangepakt en uitgevoerd wordt, garant staat voor succes. 82 tot 96% van de respondenten geloven eerder in de combinatie, dan in een conflict tussen beide disciplines.

4. De kwaliteit van de content primeert
Kwaliteit primeert boven de kwantiteit. Dit is een trend die al vaker besproken werd, zoals ook op Content Marketing World 2016, het grootste content marketing event. Bedrijven zetten niet in op méér content, maar wel op bétere content. Dit blijkt internationaal een uniforme trend.

Naast trends, kwamen uit het onderzoek ook enkele problemen en uitdagingen naar boven:

1. Organisatie, de grootste uitdaging
Uit de bevraging blijkt dat de organisatie van content marketing een probleem vormt. De grootste uitdaging bestaat er dan ook uit om dit domein te optimaliseren. De beslissingsmakers pleiten voor een sterkere centralisatie van content marketing verantwoordelijken.

2. Geen duidelijke content strategie
Een tweede probleem is dat minder dan de helft van de bevraagde bedrijven een duidelijke content strategie heeft. Het International Content Marketing Forum ziet dit dan ook als een tekort dat moet worden aangepakt.
En laat dat nu net onze sterkte zijn!

25
Jun

Celebrate. Period.

HelloFlo vond een gat in de markt. Namelijk het aanbieden van menstruatieproducten precies wanneer je het nodig hebt, door middel van een abonnementsservice. Ze richten zich op moeders van tienerdochters en op alle vrouwen die het vergeten van hun period zat zijn.

Wat wij geweldig vinden is dat ze met deze video deelbare content maken voor de doelgroep, that is de dochters én de mama’s. ‘First Moon Party’, want zo heet het filmpje over de eerste menstruatie ging viraal en is ondertussen al 20.196.106 keer bekeken.

Celebrate. Period.