18
May

3 dingen die je moet onthouden van het contentmarketingcongres Content Rules ?!

image1

Het contentmarketingcongres Content Rules ?! gemist vorige week? Wij sommen voor jou de belangrijkste aandachtspunten op!

Content Rules ?! ging van start met een knal. Niemand minder dan Joe Pulizzi en Dave Trott, beiden grote namen in het vak, mochten de spits afbijten als key note sprekers. Hier alvast enkele statements die je zeker moet onthouden:

 1.     Maak dingen die buiten de norm vallen

Zorg ervoor dat je origineel uit de hoek komt. Pas dan staan mensen stil bij je idee en creëer je dus de juiste impact, aldus Trott. Ook Joe Pulizzi wijst erop dat je verder moet gaan dan het vinden van ‘the sweet spot’, de plek waar de gedefinieerde pijnpunten of aspiraties van je (potentiële) klanten samenkomen met de unieke en specifieke expertise die je bedrijf of je merk te bieden heeft of de propositie die je hebt.

De meeste marketeers stoppen na het vinden van deze sweet spot. Om te voorkomen dat jouw content hetzelfde is als die van de concurrentie, moet je op zoek gaan naar de zogenaamde ‘content tilt’. Zorg ervoor dat jouw content verschilt van die van jouw concurrenten. Baken je doelgroep verder af, kies voor een specifieke niche of bekijk de dingen eens vanuit een vernieuwend perspectief.

2.     Je moet niet overal publiceren

Veel marketeers denken dat ze overal moeten publiceren, omdat het kan. Volgens Pulizzi is het een verkeerd om te denken dat je op alle kanalen moet inzetten, en is dit niet bepaald strategisch. De kunst is eigenlijk om een eigen kanaal te kiezen en daarin dominant te worden. Het gaat erom ‘nee’ te zeggen.

Daarna maak je van je volgers of bezoekers trouwe abonnees. Dit kan via verschillende kanalen, en je moet op zoek gaan naar het ideale kanaal voor jouw content, maar Pulizzi verkiest nieuwsbrieven. Ook Trott is het ermee eens dat de manier waarop we content aan de man brengen tegenwoordig cruciaal is. Via welk kanaal hebben we het meeste impact?

3.     Hou het simpel

Eenvoud is de rode draad doorheen Dave Trotts visie. We hebben, zo zegt hij, snel de neiging om in complexiteit te vervallen, maar eenvoud zorgt nu eenmaal voor de beste creatieve basis. Daarom raadt hij aan om het simpel te houden. Content marketing is een complexe industrie, maar daarbij vergeten we vaak hou krachtig eenvoud kan zijn.

“Simple is smart. Complicated is stupid,” aldus Trott. Jezelf verbergen achter moeilijke woorden, toont enkel aan dat je de materie niet volledig begrijpt. Volgens Trott moet iedereen een boodschap kunnen begrijpen, anders is het een verloren zaak.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *