Online video is de toekomst

Bedrijven geloven steeds meer in de kracht van bewegende beelden. Video is een effectief medium om te communiceren naar diverse doelgroepen en om aan brand storytelling te doen. Maar waar heeft video haar stijgende populariteit aan te danken?

Online video wordt een steeds belangrijkere tool om aan content marketing te doen. De afgelopen vijf jaar kenden we een explosie van visuele content. En daar stopt het niet, want volgens Cisco bestaat het online verkeer binnen drie jaar voor 90% uit visuele content. Ook uit recent onderzoek van de Content Marketing Association (UK) bleek dat video hét content medium van de toekomst is.


Snelle beschikbaarheid

De populariteit van online video heeft in eerste instantie vooral te maken met de snelle beschikbaarheid ervan. Door die snelheid is visuele content een essentieel onderdeel geworden in het voorzien van dagelijkse behoeften op het gebied van informatie en entertainment. Volgens marketingonderzoeker Nielsen bereikt YouTube vandaag al meer mensen in de doelgroep van 18- tot 49-jarigen dan eender welke televisiezender. Dat geldt niet alleen voor YouTube, want ook via verschillende andere kanalen, zoals Facebook, worden consumenten online geëngageerd.

Hapklare informatie

Consumenten verwachten hapklare informatie. Lastige of moeilijke informatie laten ze liever links liggen. Met video hou je hun aandacht wel vast. Een beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden. Het is dus niet verwonderlijk dat 60% van de consumenten liever een video bekijkt dan dat hij een tekst leest. Bovendien stelde Cisco vast dat 80% van de consumenten eerder geneigd zijn een product aan te kopen na het zien van een productvideo.

Eindeloos bereik

Het potentiële bereik van online visuele content is weergaloos. Contently stelde vast dat multimedia content, zoals video, drie keer zoveel mensen bereikt en 20% meer aandacht krijgt dan standaard online content. Ook zijn mensen meer geneigd om video’s te delen: 92% van de mensen die mobiele video bekijken, delen die video’s met anderen. Ook via sociale media worden de video’s gedeeld, wat zorgt voor meer verkeer naar de website.

Onderzoek van de Content Marketing Association (UK) wees uit dat video hét content medium van de toekomst is!

Meer mobile

Mobile wordt steeds belangrijker. Er is duidelijk een verschuiving te zien waarbij het mobiele apparaat, zoals de smartphone en de tablet, primeert. België is trouwens één van de snelste stijgers op vlak van mobiel verkeer. De tijd die mensen doorbrengen met het mobiel bekijken van online video, is verdubbeld in slechts een jaar tijd. Mobiel integreert nu eenmaal heel gemakkelijk met video. Daarom moet ook de (content) marketingstrategie worden aangepast aan dit mobiele medium.

Potentieel van video

Visuele content is dus dé trend in content marketing. Video is een medium dat de interactie tussen een merk en de consument kan laten groeien, waardoor de band wordt versterkt. Maar laat je niet vangen, want in een tijdperk van information overload, is het belangrijk om je te onderscheiden. Je moet de juiste content bieden aan de juiste doelgroep. Bovendien moet je, wil je het potentieel ervaren van visuele content, méér doen dan alleen een video maken. De beste resultaten krijg je door niet alleen een creatieve video te maken, maar door het creatief uitdenken van de campagne als geheel.