Betoverende koekjes


In het nieuwe Carrefour Food magazine zetten we kleine gebaren in de kijker die van je feest een groots gebeuren kunnen maken.

2020 is een jaar dat we niet snel gaan vergeten. We organiseren dit jaar een ander soort kerstfeest, maar daarom niet minder feestelijk, groots of intens. Geen kerst zonder koekjes om uit te delen, geschenken om uit te pakken en zelfgemaakte versiering om van te genieten.

“Organiseer een workshop kerstkoekjes bakken met de kinderen. Succes verzekerd!”

Makkelijk recept voor kerstkoekjes

Lekkernijen om samen met de kinderen te bakken, mooi in te pakken en klaar te leggen voor de kerstman. Die zal ervan smullen!

 

Voorbereiding 30 minuten
Rust 1 uur
Bereiding 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 tl vanille-extract
  • 400 g bloem
  • 1 snuifje zout

 

  1. Klop in een keukenrobot de boter met de suiker tot het mengsel wit kleurt. Voeg het ei en het vanille-extract toe. Kneed de bloem en het zout erdoor tot een homogeen deeg. Verdeel het in twee, wikkel in keukenfolie en leg minstens 1u in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem en rol 1 deegbal met een deegrol uit tot een dikte van 5 mm. Snij er met uitsteekvormen koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe hetzelfde met de andere deegbal.
  3. Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Laat volledig afkoelen.

 

EXTRA Versier deze koekjes met glazuur: klop 225 g bloemsuiker, 1 snuifje zout, 1 opgeklopt eiwit, 2 el citroensap en 1 tl vanille-extract op. Vul een spuitzak met dit glazuur en versier er de koekjes mee.

Meer koekjesrecepten en ideeën om mooie koekjesverpakkingen te maken vind je op carrefour.eu