Sapperdepietjes, corona! Sinterklaas kon dit jaar niet naar de JBC winkels komen, maar BeContent bedacht een leuk alternatief. Voor een keertje mochten alle kinderen, klein én groot, meelezen in het Boek van Sint. Een bijzonder boek waar de Sint alles in opschrijft over elk kind.

Door de winkelsluitingen tijdens de coronacrisis verliep voor retailers zoals JBC het contact met de klanten steeds meer via digitale kanalen. Het is dan de uitdaging om toch voor verbondenheid met het merk te blijven zorgen. Een kinderfeest zoals Sinterklaas is voor familiemerk JBC een belangrijk moment, tijd dus voor een innovatieve oplossing voor het jaarlijkse Sintbezoek
aan de winkels.

BeContent ontwikkelde, samen met het Limburgse White Light, een speciale website waar ouders een gepersonaliseerde video van Sinterklaas voor hun kleine kapoen konden aanvragen. Naast het uploaden van een foto kon mama of papa het filmpje persoonlijk maken met het lievelingseten en de hobby’s van hun kind. Twee dagen later zat er een gepersonaliseerde videoboodschap van Sinterklaas voor hun kapoen in hun mailbox.

De actie was een groot succes met maar liefst 100.000 aanvragen. Bovendien werd er elke video meerdere keren bekeken. Een schoolvoorbeeld van digitale merkbeleving, dixit trendwatcher Steven Van Belleghem.

Wil jij graag eens met ons team brainstormen voor een digitale merkstrategie? Bel ons op voor een vrijblijvende afspraak!


 

De JBC Sinterklaasactie werd aangekondigd met een originele teaser van Sinterklaas en zijn Pieten. Deze video werd verspreid via de JBC website, nieuwsbrieven en social media-kanalen.