Als het weer wat meezit in deze fijne meimaand, waarom er dan niet op uittrekken voor een picknick in het groen? En voor een 100% natuurmoment, maak je de lekkerste buitenlunch met milieuvriendelijke bio producten.


Al meer dan twintig jaar biedt het Carrefour Bio gamma producten aan met bio garantie, betaalbaar voor iedereen en met een authentieke smaak. Dankzij ons uitgebreide gamma kun je elke dag bio eten: fruit en groenten, maar ook brood, granen, olie, pasta, koekjes, yoghurt, eieren, vlees, melk, diepvriesproducten, sapjes… De producten smaken lekker en zijn van topkwaliteit. Ze dragen het bio label, de garantie dat ze voldoen aan de voorwaarden van biologische productie, en dat de kwekers met wie we samenwerken zich verbinden tot duurzame landbouw. Zie het leven dus door een groene bril, met Carrefour Bio!

Recept voor salade van gegrilde groenten met bulgur en feta

voor 4 personen – voorbereiding 15 min + bereiding 40 min

Ingrediënten
– 1 zoete bio aardappel
– 1 bio venkelknol
– 2 el bio honing
– 3 el bio lijfolie
– 100 g bio bulgur
– 1 tl kerriepoeder
– 1/2 bio feta
– 4 el bio kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
– verse peterselie, fijngehakt
– 1 zakje bio borrelmix met gedroogd fruit
– zout, peper

Voor de dressing
– 3 el bio tahin
– 3 el warm water

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel, snij hem in blokjes en leg ze in een ovenschaal. Was de venkel, snij hem in reepjes en leg ze in een tweede ovenschaal.
2. Besprenkel de zoete aardappel en de venkel met telkens 1 el honing en 1 el olijfolie. Kruid met zout en peper en rooster 35 à 40 min in de oven. Meng de tahin met het water en zet opzij.
3. Kook de bulgur gaar in water en laat uitlekken. Meng 1 el olijfolie met het kerriepoeder en besprenkel hier de kikkererwten mee. Meng goed. Schep de bulgur in een kom, voeg de kikkererwten toe en schik er de gegrilde zoete aardappel en venkel op. Werk af met peterselie, een beetje gedroogd fruit, de feta en de tahindressing.

Eet smakelijk!