fbpx

Maak ‘s avonds al een ‘overnight pudding’. Dit is een heerlijke ontbijtmix die eiwitrijk en licht verteerbaar is. Een nachtje rusten en je evenwichtige, voedzame ontbijt staat klaar in de koelkast.

 

Maar wat is nu een
‘overnight pudding’?

Het is een bereiding met als basis een mengsel van chiazaadjes en melk (bij voorkeur plantaardige). Je maakt het ‘s avonds al klaar, zodat de chiazaadjes tijdens de nacht kunnen zwellen en de melk opslorpen. Hierdoor wordt de bereiding heerlijk romig. Die pimp je dan ‘s morgens met snelle ingrediënten naar keuze: vers of gedroogd fruit, noten, pitten…

Tip: Eventueel maak je meteen twee porties klaar. Nog makkelijker!

 

Ken je chiazaad?

Ze zijn vezelrijk en bevatten veel essentiële vetzuren. Bovendien helpen ze het risico op hart- en vaatziekten beperken en de bloeddruk regelen. Ze zijn ook een rijke bron van omega 3 en vezels en bevatten ook nog eens veel eiwitten, calcium, kalium, foliumzuur en antioxidanten. Trakteer jezelf dus op deze gezonde zaadjes!


 

OVERNIGHT PUDDING

4 PERSONEN
VOORBEREIDING 10 MIN
RUSTEN 1 NACHT
BEREIDING 10 MIN
MAKKELIJK

Wat heb je nodig?

400 ml amandelmelk
1 el esdoornsiroop
1 tl vanille-extract
1 snuifje zout
5 el chiazaadjes
200 g bosbessen (diepvries)
1 el honing
1 schaaltje verse bosbessen
4 el natuuryoghurt
4 tl chocoladeschilfers

Dit doe je ‘s avonds:
Meng de amandelmelk met de esdoornsiroop, het vanille-extract en 1 snuifje zout. Voeg daarna de chiazaadjes toe en verdeel dit mengsel over 4 glazen. Laat ze een nacht (of een paar uur) rusten in de koelkast. Maak de compote. Verwarm de diepvriesbosbessen op een laag vuur in een kookpan. Laat ze ongeveer 5 min sudderen en prak ze dan fijn met een vork. Zet van het vuur, voeg de honing toe en meng. Dek af en zet in de koelkast.

De volgende ochtend:
Haal de glazen chiapudding uit de koelkast. Roer door elk glas wat
bosbessenmoes en schep er yoghurt op. Strooi er de verse bosbessen en chocoladeschilfers over en serveer.

 

Nog meer ontbijttips? Check dan: Carrefour.eu