voor 4 personen – voorbereiding 10 min + bereiding 15 min
Ingrediënten
– 2 bosjes waterkers
– 6 el olijfolie
– 1 kleine ui, fijngesnipperd
– 4 sjalotten, fijngesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 800 ml water
– 1 schaaltje kiemen van rode biet
– zout, zwarte peper
Bereiding
1. Haal de steeltjes van de waterkers, was de blaadjes en schud ze droog. Leg enkele blaadjes waterkers opzij voor de afwerking. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui, de sjalotten en de knoflook zachtjes gedurende 3 à 4 min.
2. Voeg de waterkers toe en laat al roerend ongeveer 1 min meestoven. Giet er het water bij, kruid met zout en peper en laat 10 min sudderen. Mix tot een gladde soep en kruid bij indien nodig.
3. Schep de soep in kommen en werk af met kiemen van rode biet, blaadjes waterkers en een scheutje olijfolie.
Eet smakelijk!