BeContent BeContent
  • Divisions
    • Content Marketing
    • Creative production agency
    • Studio Creative Lab
    • PR Agency
  • ABOUT
  • Contact
  • Join us
Close
Search
  • blog
  • video
  • work
work

Met huid en haar (en veren)

#artdirection #magazine #photography #SimplyYou
18.10.2019 • by heike

Als wild voor jou beelden oproept van complexe topgastronomie, verander het geweer dan nu van schouder! Datzelfde wild vindt namelijk ook moeiteloos zijn weg in een eenvoudige, opbeurende keuken. Echt iets voor ongedwongen maaltijden met vrienden en fijnproevers!

Shepherd’s pie met hert

6-8 personen – voorbereiding 40 min. – bereiding 1u30 – makkelijk

Voor de saus
300 g gemengde bospaddenstoelen, 100 g prei, fijngesneden, 1 wortel, fijngesneden, 3 teentjes knoflook, 2 laurierbladeren, 1 el tijmblaadjes, 1 el zwarte peperkorrels, 1/2 el kerriepoeder, 400 ml room, 6 el boter, 50 g bloem (+2 el), zout, peper

Voor de vulling
3 el boter, 1 sjalot, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 850 g hertenvlees, grof gehakt, 150 g raapjes, in kleine blokjes, 150 g pastinaak, in kleine blokjes, 150 g aardperen, in kleine blokjes, 1 wortel, in kleine blokjes, 500 g shiitake, in plakjes, 500 g bospaddenstoelen, 100 g peterselie, fijngehakt, 2 el tijmblaadjes, zout, peper

Voor de afwerking
1 kg kruimige aardappelen, 500 g kastanjes, vacuüm verpakt, 250 ml water, 80 ml vloeibare room, 4 eidooiers, 50 g verse kruiden (tijm, peterselie, bieslook)

  1. Maak eerst de saus: leg in de kom van de keukenrobot de paddenstoelen, de prei, de wortel, de knoflook, de laurier, de tijm, de peperkorrels en het kerriepoeder. Mix tot een fijn gehakt. Schep dit mengsel in een braadpan, voeg de room toe en laat op een laag vuur 50 min inkoken. Voeg naar smaak zout toe, giet de saus door een puntzeef en laat ze op een hoog vuur verder inkoken tot je nog ongeveer 600 ml saus hebt. Maak nu apart een roux: laat de boter smelten in een kookpan, voeg de bloem toe en laat al roerend 5 min bakken op een laag vuur. Voeg de room toe zodra de roux begint te verkleuren en laat al kloppend 15 min indikken.

  2. Maak nu de vulling. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een grote kookpan en fruit de sjalot en de knoflook 2 min. Voeg het hertengehakt, de blokjes raap, pastinaak, aardpeer en wortel toe en laat ongeveer 10 min bakken. Meng er de shiitake en de bospaddenstoelen onder en laat bakken tot het vocht van de paddenstoelen bijna volledig verdampt is. Kruid met zout en peper en schep er de tijm en de peterselie onder. Roer er de saus door de vulling en laat samen op een laag vuur al roerend 10 min sudderen. Breng indien nodig verder op smaak en schep alles in een ruime ovenschaal.

  3. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze 10 min in 250 ml water. Voeg de kastanjes toe en laat nog 5 min koken. Giet er de vloeibare room bij en mix alles samen tot een romige puree. Meng er de eidooiers en de verse kruiden onder. Kruid met zout en peper en schep de puree over de vulling in de ovenschaal. Bak 40 min in de oven. Zet de schaal tot slot nog 10 min onder de ovengrill, zodat de puree mooi goudbruin kleurt. Klaar!

#artdirection #magazine #photography #SimplyYou

Ontdek Ook Deze

Play

video • work

“Mayerline, my fit”-campagne heeft dit jaar – wegens groot succes vorig jaar – een vervolg verhaal. Wie je ook bent,.

Read more
##belgianbrand ##branding ##contentcreation ##contentstrategy ##feelinghappy ##myfit ##newwork #becontentstory #contentmarketing #mayerline #videoproductie
  • interieur fotografie
  • interior photography

work

Badkamer Inspiratie

Read more
#badkamer #deco #interieur #interieurfotografie #styling

work

##belgianfashion ##fashionphotography #fred + ginger #kids marketing
  • deco en interieur

work

Binnenkijkers

Read more
#binnenkijken #deco #fotoshoot #interieur #photography
  • Home
  • ABOUT
  • Services
  • Contact
  • Join us
  • Content Marketing
  • Creative production agency
  • Studio Creative Lab
  • PR Agency
  • Thanks for your newsletter subscription
  • Brand design Antwerpen

blijf maar eens goed PLAKKEN

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze website verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}