Ingrediënten 4 personen

  • 250 g Thaise rijst
  • 500 g spitskool
  • 300 g shiitake
  • arachideolie
  • 1 el rode curry
  • 600 g kippenblokjes
  • 800 ml kokosmelk
  • 50 g pindanoten
  • 12 g koriander
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de spitskool en shiitake in repen.

  2. Verhit wat olie in een wok over een hoog vuur. Voeg de rode curry toe en laat 30 sec. fruiten alvorens de kip toe te voegen. Roerbak 2 min. op hoog vuur en voeg dan de groenten toe. Roerbak 5 min. verder en blus met kokosmelk. Laat 15 min., of tot de groenten beetgaar zijn, pruttelen op een zacht vuur.

  3. Voeg de pindanoten toe aan de curry. Hak de koriander fijn. Giet de rijst af en serveer samen met de curry en koriander.