Ingrediënten 4 personen

  • 160 g gemengde sla
  • 180 g geitenkaas
  • 2 appelen
  • 8 verse vijgen
  • 200 g ontbijtspek
  • 4 el broodkorstjes met tuinkruiden
  • 10 g peterselie
  • 100 ml balsamicoazijn

Instructies

1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Hak de peterselie fijn. Snij het ontbijtspek in stukjes. Snij de vijgen in partjes en de appel in plakjes (je hoeft hem niet te schillen). Snij de geitenkaas in plakken van anderhalve cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat heel kort in de oven, net tot wanneer de kaas begint te smelten.

2. Breng de suiker en de balsamicoazijn samen aan de kook. Verlaag dan het vuur en laat nog een kwartiertje rustig pruttelen tot een siroop. Bak het ontbijtspek in een antikleefpan zonder vetstof.

3. Maak de salade: meng de gemengde sla met de appelplakjes, spekreepjes en broodkorstjes. Kruid met peper en zout. Leg daarop de vijgen en de geitenkaasplakjes. Schenk er de balsamicosiroop over en bestrooi met de peterselie.