fbpx

Sarah’s favo adresjes

Mechelen is compact, gezellig én ambitieus. Reden te meer om hier eens lekker te gaan shoppen met je little family. Daarom gezocht én gevonden: de enige echte #parentfriendly shoppingroute van Mechelen!

Winkelen met je kinders, het is in praktijk helemaal anders dan in je hoofd. Verwacht dat je misschien in totaal 1 winkel doet en vervolgens 3 chocomelken moet tanken. Vandaar dat onderstaande shoppingroute uit ongeveer evenveel #parentfriendly horecazaken als winkeltjes bestaat. Ha!

Tekst: Sarah Van Moll – Verschenen in: Maisonslash

Lily is intussen een begrip in Mechelen (en Oostende). Deze damesboetiek is een must als je in Mechelen bent. Je vindt er hippe kleding en accessoires voor jezelf en je interieur. De vriendelijke shopladies geven je graag advies of stylen je van top tot teen. Kon je geen keuze maken en spookt dat ene jurkje nog steeds door je hoofd? Good news, want Lily heeft ook een webshop!

Lily, Onze-Lieve-Vrouwestraat 120, Mechelen
www.shoplily.be

Goldfish

Aaahhh, kinderkleding. Een heerlijke (budget-vretende) verslaving noem ik het.

Bij Goldfish kan je je hartje ophalen als je je kinderen graag in het nieuw steekt. De online kinderwinkel van toen heeft nu een ‘echte’ bakstenen winkel waar je terecht kan voor de beste outfits voor je mini’s. En terwijl jij en de kinderen door de rekken snuisteren, kan je man chillen op het Goldfish terrazza bij mooi weer.

Goldfish, Onze-Lieve-Vrouwestraat 118, Mechelen
www.goldfish.be


Zoet

Nood aan wat zoetigheid na al dat geshop? Dan ben je bij Zoet aan het juiste adres. Het interieur is net zo om te snoepen als alle zoetigheden die ze verkopen. Hier is een groot ‘blijven-plakken’-gevaar.

Zoet, Onze-Lieve-Vrouwestraat 108, Mechelen
www.snoepzoet.be

My Ex Boyfriend

Vintage furniture, interieuraccessoires, juweeltjes,… kortom allemaal hebbedingen waar je blij van wordt. Hier kom je zelden buiten met lege handen. Al is het maar een kaartje of poster van het leuke merk All the way to say. En Kat én haar mama die vaak in de winkel staat, hebben steeds een vlotte babbel klaar.

www.myexboyfriend.be

L’eef Store

Vrij nieuw in Mechelen is L’eef store. De multibrand store van Evelyne Van Landegem. Kleding, schoenen en accessoires voor elke vrouw die een beetje van fashion houdt. En dat in een prachtig pand!

L’eef store, Onze-Lieve-Vrouwestraat 46, Mechelen

Blossomhouse

Blossomhouse is het kleine paradijs van Sarah. Verwacht je aan zorgvuldig geselecteerde collecties, accessoires en de mooiste juwelen die je graag jezelf cadeau wilt doen. Vooral de vriendelijke persoonlijkheid van gastvrouw Sarah laat je steeds weer terugkomen.

Blossomhouse, Onze-Lieve-Vrouwestraat 41, Mechelen

Kaffee Ine

Als je het ons vraagt, de beste koffie van Mechelen!

Alweer tijd dus voor een koffiepauze. Zak lekker weg met een haverlatte of een cappuccino terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek of een gezelschapspelletje spelen.

Kaffee Ine, Onze-Lieve-Vrouwestraat 6, Mechelen

Sneakers in a bar. Dat kan je verwachten van Sneak. Je vindt er originele sneakers van oa. Fiamme, Woden, Volcom en 10 IS voor mannen en vrouwen. Tijdens het passen kan je genieten van een koffie of iets fris. Want Sneak is ook een bar.

Sneak, Adegemstraat 17, Mechelen
www.sneak.bar

Niki's Bakery

Persoonlijk vind ik Niki’s Bakery een echte aanwinst voor Mechelen. Want naast het – ook overheerlijke – gebak van Les Tartes de Françoise dat je even verderop in de Hoogstraat vindt, ontbrak het in Mechelen nog aan een artisanale bakkerij. Bij Niki’s Bakery vind je homemade gebak, koekjes en granola. Oh, en de repen van Tony’s Chocolonely… Need I say more?

Niki’s Bakery, Guldenstraat 16, Mechelen
www.nikisbakery.be


Bugs and Bees

Nathalie realiseerde haar droom met de opening van deze kinderschoenenwinkel. Samen met jou en je zoon of dochter gaat ze op zoek naar het geschikte paar schoenen. En met collecties van oa Maa, Veja, Angulus, PèPè,… heb je keuze te over.

Bugs and Bees, Ijzerenleen 65, Mechelen
www.bugsandbees.be

Simple

Het pand van Simple springt in het oog op de Vismarkt. De grote etalages nodigen uit om eens binnen te springen. Je vindt er de mooiste interieurmerken en woonaccessoires zoals Hay, Ferm Living, String, Muuto, Ligne Roset en nog veel meer. En terwijl jij rondsnuistert, kunnen je kinderen zich uitleven op de Vismarkt.

Simple, Vismarkt 2-4, Mechelen

Poulain Carmin

De 2 dames van Poulain Carmin ontvangen je met open armen om je van top tot teen in een nieuwe outfit te steken. Trendy kledij voor madammen met pit, dat kan je bij hen vinden. Merken zoals FRNCH, Bobbies, MbyM, IKKS,… Verwacht je aan eerlijk advies en een goed gevulde shoppingzak. En ze hebben ook een aanbod voor grotere maten (tem maat 46) én mannen.

Poulin Carmin, Geitestraat 10,Mechelen
www.poulaincarmin.com

Colorfool

In de Vleeshalle, in de Huidevetterstraat, vind je Colorfool. De eigenzinnige woonwinkel van Boud. Betaalbaar design, daar staat hij voor. Op zoek naar een nieuwe zetel, tafel of stoelen? Of gewoon een leuk accessoire om je living te pimpen? Je vindt het hier allemaal. Spring dus zeker eens binnen, je zal aangenaam verrast zijn.

Colorfool, Huidevetterstraat 3, Mechelen
www.colorfool.be

Noen

Misschien wel ons favoriete adresje voor een koffiebreak of lunch.

Je kan ons op zaterdag dan ook erg vaak vinden bij Noen voor een toast kipcurry of spiegelei met guacamole. Of tijdens de kantooruren voor een koffie-to-go, want net achter de hoek! Jolijn en Bart zijn ook het duo achter Eiskreem. Je kan bij Noen dus ook terecht voor een ijsje of homemade gebak. Wil je graag een plekje voor de lunch? Kom dan zeker op tijd, want bij Noen zit het altijd goed vol.

Noen, Leermarkt 24, Mechelen
www.denoen.com