Welke slaapzak voor je baby?

Een babyslaapzak is een warm en veilig nest om je kindje het eerste jaar in te laten slapen. Ook als je baby gaat draaien of woelen tijdens het slapen blijft hij het lekker warm hebben. Het aantrekken van de slaapzak is ook onderdeel van het slaapritueel zodat je baby vanzelf weet wanneer het tijd is om te gaan slapen.

Afhankelijk van temperatuur en het slaapgedrag van je baby kies je voor een slaapzak met een gewatteerde padding en mouwen. Kies zeker voor een babyslaapzak in de juiste maat, en koop geen slaapzak ‘op de groei’. In een te grote slaapzak kan je baby ‘wegzakken’ en in een te kleine maat hebben de beentjes niet genoeg ruimte.

De slaapzakken bij JBC zijn allemaal verkrijgbaar in maat 70 cm of maat 90 cm. Meet je baby van schouder tot en met de voetjes en tel hier 15 centimeter trappelruimte bij op. Kies de maat die het meest overeenkomt. Als je de slaapzak aandoet, zou je de halsboord niet over het hoofdje van de baby mogen kunnen trekken.

 

Voordelen van een babyslaapzak

We zetten de pluspunten van onze slaapzakken graag voor je op een rijtje

1. Kleinere kans op wiegendood

Duffel je kleinste niet meer in een dekentje, maar kies voor een slaapzakje voor je baby. Dit verkleint de kans op wiegendood. Zeker voor kindjes onder 2 is een slaapzak dé veiligste manier om te slapen. Ze kunnen namelijk niet onder het dekentje terechtkomen wanneer ze zouden rollen. Op het buikje draaien is ook moeilijker, waardoor je baby mooi op zijn rug blijft liggen,
de meest veilige positie. De armgaten en halsopening zijn zo ontworpen dat je baby’tje er niet in kan kruipen!

 

2. Een baby slaapzakje helpt de lichaamstemperatuur regelen

Je mini weet zich snel te weren tegen de kou, maar warmte is een heel ander verhaal!
Ook hier heeft de babyslaapzak een antwoord op. Ze helpen je baby’s lichaamstemperatuur mee te regelen.

Doe je je baby een pyjama of een body met korte mouwen aan voor het slapengaan? De TOG-waarde op het carelabel geeft aan hoe warm onze slaapzakken zijn. Afhankelijk van de kamertemperatuur combineer je deze met lichtere of warmere slaapkleding. Het schema hieronder is een richtlijn voor de laagjes die je je baby aandoet.

 

Laat hem dus maar lekker met z’n voetjes spelen!

3. Je baby kan zich niet blootwoelen

Is je kleinste een voetballer in spe en trappelt hij graag? Dan bestaat met een dekentje de kans dat je baby bloot komt te liggen. Met een slaapzakje, ook wel trappelzak genoemd, heb je dat risico niet. Laat hem dus maar lekker met z’n voetjes spelen! De halsopening en armsgaten zijn zo ontworpen dat je baby niet kan kruipen in de slaapzak.