Created from the heart

“Niemand wist dat ik een eigen collectie ging uitbrengen, het was voor veel mensen een grote verrassing. Ik wou heel graag iets van mezelf maken en een positieve boodschap in mijn kleding verwerken. Ik was zo enthousiast dat ik mijn halve kleerkast mee had naar de eerste meeting bij JBC (lacht). Vooraf had ik online veel inspiratie verzameld en foto’s gemaakt van coole kleding die ik in winkels tegenkwam, daar hebben we dan met het designteam een eigen touch aan gegeven. Ik ben JBC heel dankbaar dat ik de kans kreeg om mijn droom waar te maken, het is een heel fijn team om mee samen te werken. We hebben de collectie gebaseerd op mijn leven, elke outfit heeft een ander verhaal: om naar school te gaan, te dansen of te feesten. Alle items zijn onderling perfect te combineren, alles past bij alles. Mijn JBC-collectie is helemaal Steffi-style. Pink power! Ik heb nu in mijn kast hangen wat ik altijd al wou hebben. De ruitjesbroek met het roze kanten bloesje en stoere jeansventje doe ik voorlopig niet meer uit…”

Never give up

“Mijn favoriete quote zie je duidelijk terugkomen in de collectie: Never Give Up. Ik heb uit mijn ervaringen geleerd dat je nooit mag opgeven, wat er ook gebeurt. Je moet je niet altijd goed voelen, je kan een slechte dag hebben maar weet dat die niet blijft duren. Als je nooit opgeeft, word je er sterker van. Trek je niks aan van negatieve mensen die je tegenwerken, als je jezelf blijft dan kom je er wel. Ik ben iemand die graag anderen helpt. Mijn volgers zijn als familie voor mij, ik wil ze steunen als ze het moeilijk hebben. Elke maandag deel ik op Instagram een ‘hartjes luchten’-post. Mijn fans kunnen anoniem vertellen over hun problemen, ik geef ze dan raad. Vaak krijg ik meer dan 500 berichten waarvan ik er toch zeker twintig probeer te beantwoorden. Het gaat soms over dezelfde topics, zoals liefdesverdriet of ruzie met hun ouders. Dat contact met mijn volgers vind ik het belangrijkste.”

Dream big

“Toen ik vier jaar geleden begon met dansvideo’s te plaatsen op TikTok had ik niet kunnen dromen dat ik vandaag daardoor zoveel kansen ging krijgen. Ik was er voor mijn plezier mee begonnen, en toen ging er een video viraal en kreeg hij 5 miljoen views! Ik maak regelmatig video’s met mijn vriendinnen en dat zijn de mooiste herinneringen. Het geeft een goed gevoel om je talenten te kunnen uiten en er zoveel positieve reacties op te krijgen. Soms twijfel ik wel of het goed is wat ik doe, want zo’n groot bereik brengt ook extra druk met zich mee. Mijn passie is dansen en acteren, en mijn droom is om te werken voor televisie. Ik wil graag verder in die wereld, omdat het me interesseert en ik al zoveel leuke mensen heb leren kennen tijdens mijn tv-werk. Dat smaakte naar meer en ik hoop dat ik die droom kan waarmaken.”