Bijna herfstvakantie, tellen jouw kids al af? Met wat geluk wordt het mooi weer en kunnen jullie samen leuke uitstapjes maken. Maar ook voor regenachtige herfstdagen zijn er genoeg toffe activiteiten te bedenken. Wij geven je alvast 7 tips voor een uitstap met je kinderen in de herfstvakantie.

Tip 1: Halloween in Plopsaland

Lekker griezelen samen met de Pompoenkoning kan ook dit jaar in Plopsaland De Panne. Laat je verwelkomen door kleurrijke heksen, vampieren en hun angstaanjagende vrienden, bezoek een spookhuis en geniet van de indrukwekkende vuurwerkshow. Pas wel op dat je onderweg geen piratenzombies of dolgedraaide houthakkers tegenkomt!

Tip 2: Zoektocht in het bos

Het is nu echt herfst: de blaadjes kleuren geel, oranje en rood. Het moment om het bos in te trekken en nootjes te rapen. Ga op ontdekking in de tuin van het Arboretum in Kalmthout en speel mee met de herfstspeurtocht. In de tuin zijn er 100 afbeeldingen van herfstbladeren en -vruchten in de bomen verstopt. Wie vindt ze allemaal?

 

Tip 3: Samen naar de film

Niks zo gezellig als op een regenachtige dag samen een film kijken. En dan liefst met een grote bak popcorn erbij! Vanaf 23/10 kan je in de Vlaamse filmzalen gaan kijken naar een nieuwe Sinterklaasfilm. Grotere kinderen zitten vast op het puntje van hun stoel tijdens de nieuwe Buurtpolitie-film.

 

Tip 4: Naar zee

Lekker ingeduffeld met een warme muts en sjaal een wandeling op het strand maken en daarna een warme wafel gaan eten. Vissen, zeeleeuwen en pinguïns tellen in SEA LIFE Blankenberge. Of een sprookjeswereld vol elfjes en trollen ontdekken in het Leopoldpark in Oostende. Je kan er elke dag verschillende straatacts, theatervoorstellingen en workshops bijwonen. Aan zee kan het allemaal!

 

Tip 5: Lekker luid zingen

Lang zal hij leven, lang zal hij leven! Kapitein Winokio viert 15 jaar liedjes zingen. Tijdens zijn verjaardagsconcerten zingt hij met zijn muziekmatrozen al je favoriete liedjes en kunnen jullie luidkeels meezingen.

 

Tip 6: Op de latten

Willen jullie vast wat oefenen voor die eerste skivakantie? Bij Snow Valley in Peer kunnen jong en oud het hele jaar door de piste op. Slalommen op je ski’s, stoer met je snowboard over de sneeuw glijden of je eerste voorzichtige lessen op de oefenpiste: vergeet zeker je handschoenen niet, want het is er -5°C!

Tip 7: Sterretjes zien

Droomt je kind van een tripje naar de maan of een verre planeet? In Volkssterrenwacht Beisbroek (bij Brugge) vlieg je tijdens een filmprojectie het ene moment over een woest Marslandschap en bevind je je even later middenin een gigantisch sterrenstelsel. Wedden dat je na deze uitstap alle planeten en sterrenbeelden kunt herkennen?