Als je een oogje houdt op je lijn, dan zijn groentechips een prima alternatief voor de klassieke aardappelchips. Je beperkt er namelijk tegelijk je verbruik van zout en van vetten door. Kies voor bereiding in de oven, dat is veel gezonder dan frituren in hete olie. Olie breekt de vitamines in de groenten af en maakt de chips vettiger.

Zo maak je ze:

  1. Snij elke groente ongeschild in dunne repen met behulp van een mandoline.
  2. Dep de groenten droog met keukenpapier.
  3. Verdeel ze zorgvuldig over een grote ovenschaal of over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Rooster 30 min. in een voorverwarmde oven op 150°C.
  5. Bestrooi met fleur de sel of een mix van specerijen (zout, peper, korianderpoeder, komijnpoeder…).

 

TIP: Bewaar je groentechips in een afgesloten doos en warm ze voor het serveren nog even op in de oven.

Nog meer recepten? Check Carrefour.eu of Simply You magazine.