BeContent BeContent
  • Divisions
    • Content Marketing
    • Creative production agency
    • Studio Creative Lab
    • PR Agency
  • ABOUT
  • Contact
  • Join us
Close
Search
  • blog
  • video
  • work
work

Kids in de keuken

#art direction #Carrefour #magazine #photography #Receptontwikkeling #SimplyYou
26.05.2020 • by heike

Je herkent het vast wel: je wilt je kinderen meer groenten doen eten en liefst ook
nog eens zonder teveel tijd te verliezen. Het lijkt onmogelijk, maar met deze tips is het kinderspel.

  1. Samen koken met je kinderen

    is een uitstekende manier om hen vertrouwd te maken met voedingsmiddelen, hen nieuwe smaken te leren kennen en hen dus zin te geven om ervan te proeven.

  2. Waarom niet met het hele gezin boodschappen gaan doen?

    Laat iedereen zijn favoriete groenten kiezen, wegen en inpakken.

  3. Kijk samen met je kinderen in een kookboek.

    Zo zien ze dat gezonde gerechten er ook super lekker kunnen uitzien.

  4. Wissel bereidingswijzen af.

    Halen ze hun neus op voor gekookte groentjes? Probeer ze dan eens te stoven, roosteren of stomen.

  5. Tijd tekort?

    Een diepvries vol groenten en zelfgemaakte gerechten kan levens redden (vooral dat van jou).

  6. Je kind leert door na te doen.

    Als je dus zelf regelmatig en met plezier een quiche met tomaten, een vegetarische lasagne of een heerlijke groentensoep eet, zal je kind dat gedrag overnemen.

Vandaag zijn je kinderen de chef-koks van dienst!
Probeer samen deze
3 recepten uit.

 

Bloemkoolballetjes met tomatensaus

16 BALLETJES
VOORBEREIDING 15 MIN
BEREIDING 30 MIN
MAKKELIJK

Wat heb je nodig:

100 g bruine rijst
350 g bloemkool, in kleine roosjes
olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, tot moes geplet
1 l passata
2 eieren, losgeklopt
60 g amandelpoeder
1 el Italiaanse kruiden
peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar.
  2. Verhit intussen wat olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook 1 min. Haal de helft van het ui-knoflookmengsel uit de pan. Giet de passata in de pan en laat pruttelen over een zacht vuur. Giet de bloemkool af en laat zeer goed uitlekken. Doe het ui-knoflookmengsel dat je uit de pan nam, samen met de bloemkool en bruine rijst in een keukenrobot en mix tot je een grof geheel bekomt. Meng met de eieren, amandelpoeder, Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vorm dit mengsel tot balletjes en leg die op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kwast ze in met olijfolie en schuif 25 min., of tot de balletjes gaar en goudbruin zijn, in de hete oven. Haal de balletjes uit de oven en serveer met de tomatensaus en wat veldsla.

 

 

 

Kippenburger met maïs en guacamole

4 PERSONEN
VOORBEREIDING 15 MIN
BEREIDING 15 MIN
MAKKELIJK

Wat heb je nodig:
400 g kippengehakt
2 lente-uitjes, fijngesneden
150 g uitgelekte maïs uit bokaal
1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
olijfolie
peper en zout

Voor de guacamole
2 avocado’s, gepeld en in stukken gesneden
1 teentje knoflook, tot moes geplet
2 el limoensap
10 g koriander

Voor de hamburger
4 verse volkorenpistolets
enkele blaadjes veldsla
1 rode ui, in ringen gesneden
1 tomaat, in plakjes gesneden
peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Meng het gehakt met de lente-ui, maïs, paprikapoeder, peper en zout. Vorm tot 4 hamburgers. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de hamburgers in ongeveer 10 tot 15 min. goudbruin.
  2. Mix intussen de avocado’s, knoflook, limoensap, koriander, peper en zout tot een gladde guacamole.
  3. Snij de pistolets open en beleg met de burgers, guacamole, sla, rode ui, tomatenschijfjes.

 

 

 

Regenboog-zalmbrochettes met zoete aardappelfrietjes

4 PERSONEN
VOORBEREIDING 15 MIN
BEREIDING 25 MIN
MAKKELIJK

Wat heb je nodig:
800 g zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden
scheutje olijfolie (+ 2 el voor de salsa)
400 g zalmfilet
2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
2 gele paprika’s
1 rode ui
1 el citroensap
1 tl paprikapoeder
10 g platte peterselie, fijngehakt
peper en zout

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete aardappelfrietjes met olijfolie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuif in de hete oven en bak in ongeveer 20 tot 25 min. goudbruin.
  2. Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Snij de paprika’s en rode ui in even grote vierkanten en prik alles op spiesjes. Bestrijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de spiesjes gaar in een hete grillpan of op de plancha.
  3. Meng 2 el olijfolie met het citroensap, paprikapoeder en de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de spiesjes met deze kruidensalsa en serveer met de zoete aardappelfrietjes.

Meer kindvriendelijke recepten vind je op carrefour.eu/nl/recepten

#art direction #Carrefour #magazine #photography #Receptontwikkeling #SimplyYou

Ontdek Ook Deze

work

#concept #photography #Roltex #still #studio #styling
Play

video

Born to win

#baby #Video #videoproductie

work

##belgianfashion ##fashionphotography #fred + ginger #kids marketing

blog

Starten als model? Hoe begin ik eraan?

Beginnen als fotomodel vereist geduld en toewijding, maar het is zeker de moeite waard! Je moet je portfolio opbouwen met.

Read more
#model #modelling #portfolio #portret #shoot
  • Home
  • ABOUT
  • Services
  • Contact
  • Join us
  • Content Marketing
  • Creative production agency
  • Studio Creative Lab
  • PR Agency
  • Thanks for your newsletter subscription
  • Brand design Antwerpen

blijf maar eens goed PLAKKEN

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze website verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}