Batch cooking is een planmatige manier van koken waarbij je in één keer maaltijden voor de hele week maakt. Foodblogster Sophie gaat de uitdaging aan en deelt in Simply You magazine van Carrefour haar tips.

Wie is Sophie?

Sinds 2007 deelt Sophie op haar blog tomate-cerise.be haar passie voor alles wat mooi en lekker is. Als hyperactieve mama van twee kinderen waagt ze zich aan batch cooking én deelt ze alle geheimen ervan met ons.

Ik maak er een gezinsactiviteit van: de kinderen snijden groenten, mijn man maakt brooddeeg en ik laat gehakt sudderen.

Ik bespaar tijd 
Ik maak een heleboel gerechten tegelijk, in plaats van elke dag één, zoals ik vroeger deed. Zodra de routine erin zit, zal ik in het weekend maar 2u nodig hebben om om alle maaltijden voor het hele gezin voor een week klaar te maken.

Ik verspil minder
Goed nadenken over hoeveelheden, de gerechten zorgvuldig uitwerken, een correct gebalanceerde boodschappenlijst… Zo kan ik alles wat ik nodig heb in één keer kopen in de supermarkt. Resultaat? Ik beheer mijn budget beter én beperk de verspilling van etenswaren.

Ik maak de dagen simpeler
Gedaan met de vraag: “Wat eten we vanavond?” Onze maaltijden liggen voor de hele week vast en zijn al bijna klaar, maakt niet uit hoelang mijn werkdag duurt of wat er eventueel voor onverwachts in het gezin gebeurt.

Ik geef voorrang aan ‘home made’
Ik heb meer variatie in de maaltijden gekregen, en ze vooral beter gemaakt. Kort gezegd: we eten gezonder en evenwichtiger omdat ik de menu’s samenstel met gezondere ingrediënten én seizoensproducten.

 

In twee pannen tegelijk roeren vraagt niet meer tijd dan in één.

Let's cook

Je vindt het stappenplan met alle recepten hier terug.