Video marketing trends

Video is overal! We zetten 7 trends voor je op een rijtje die duidelijk aantonen dat videomarketing de toekomst is.

 1. Live videostreaming

  Van tutorials en fitness sessies tot unboxing video’s en het live uitzenden van je event - live streaming via Instagram, Facebook en YouTube is vandaag niet meer weg te denken uit onze feed. Op social media is de kans dat mensen op een video reageren, delen of liken gemiddeld tien keer groter dan bij een tekstbericht.

 2. Homepage video’s

  Meer en meer bedrijven geven al op de homepage van hun site een voorproefje van wat ze te bieden hebben met een video. Beschouw het als een filmtrailer waarmee je je merk promoot, en mensen nieuwsgierig maakt naar meer.

 3. 1-op-1 video

  In deze gepersonaliseerde video’s spreek je je klant rechtstreeks aan. Ze bevatten specifieke content voor die persoon, denk aan de handleiding voor een bepaald product of verklarende informatie bij een dienst. Vaak zijn het technisch simpele video’s die gewoon met een smartphone gemaakt worden.

 4. “Shoppable” video’s

  Je hebt ze vast al eens zien voorbijkomen op Instagram, korte video’s die linken naar een webshop waar je meteen kan kopen wat je ziet. Maak hiervoor aantrekkelijke video’s waarin je product goed van alle kanten getoond wordt.

 5. 360° video

  Maak virtuele interactie mogelijk door kijkers de optie te geven de video vanuit verschillende hoeken weer te geven. Ook de integratie van AR- en VR technologie in video is in opmars. Interactieve video’s verhogen het engagement van je klanten.

 6. Vierkant of verticaal

  Als je een iets jonger publiek wilt bereiken, dan is het gebruik van verticale en vierkante formaten voor videomarketing de beste keuze. Onderzoek wijst uit dat 80% van de video’s op een smartphone bekeken wordt, dus op kleine verticale schermpjes. Video’s die rekening houden met deze viewer experience scoren beter.

 7. Zonder geluid

  Vaak worden je video’s in het openbaar bekeken, en zetten de kijkers het geluid af. Zorg dat je video’s ook zonder muziek of voice-over duidelijk hun boodschap overbrengen. Maak hiervoor gebruik van ondertiteling en animaties.

 

Video is een van de belangrijkste kanalen om je publiek te bereiken en hen een echt beeld te geven van wat jij en je bedrijf precies doen. We willen mensen zien en horen in een echte context, dat spreekt meer aan. Bedenk voordat je gaat filmen wat je wilt vertellen en wat je call-to-action is, zodat je je boodschap duidelijk kan overbrengen naar je doelgroep. Hou de aandacht van die doelgroep vast door ze waardevolle video content aan te bieden.

 

 

Hulp nodig bij het opzetten van een videomarketing strategie?
Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.